fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Vloerisolatie kruipruimte

Een geïsoleerde vloer voelt heerlijk warm aan uw voeten. Wanneer uw vloer niet geïsoleerd is, zult u dat dus direct merken. Ook aan uw energierekening kunt u het merken, want als er geen vloerisolatie in de kruipruimte aanwezig is, zullen uw energiekosten een stuk hoger zijn. Voor meer wooncomfort en minder stookkosten is het dus zeker aan te raden om de mogelijkheden voor vloerisolatie in de kruipruimte te bekijken.

Vloer isoleren vanuit de kruipruimte

Vloerisolatie wordt altijd in de kruipruimte aangebracht. Daar gaat de warmte namelijk verloren. En dat is al snel zo’n 10% van de warmte! Doordat een kruipruimte geventileerd is, slaat een koude luchtstroom tegen de onderkant van de vloer aan. Vloerisolatie die tegen het plafond van de kruipruimte aangebracht wordt, voorkomt dit. De warmte blijft in huis en u zit er heerlijk warmpjes bij. Bij de soorten vloerisolatie voor de kruipruimte kunt u onder andere denken aan isolatiefolie, glaswol, steenwol, cellulose isolatie, HR+++ parels en isolatiedekens.

Is de vloer isoleren vanuit de kruipruimte altijd mogelijk? In principe wel. Bij een hoge kruipruimte (minimaal 35 cm) is het zeker geen probleem om te isoleren onder de vloer. Maar ook bij een lage kruipruimte of zelfs zonder kruipruimte zijn er nog verschillende mogelijkheden om te isoleren onder de vloer. Waar u verder nog rekening mee dient te houden, is de eventuele aanwezigheid van vloerverwarming. Bij een kruipruimte isoleren zonder vloerverwarming wordt een isolatiewaarde (Rc) van minimaal 3,5 aangeraden. Bij een kruipruimte met vloerverwarming is het vloerisolatie advies minstens 5 Rc. Wanneer er op dit moment al vloerisolatie in de kruipruimte aanwezig is, maar met een matige Rc, dan kan het alsnog slim zijn om de kruipruimte extra te isoleren onder de vloer. Uw woonfort en energierekening zullen erbij gebaat zijn, en daarmee ook het milieu! Een lager gasverbruik zorgt namelijk voor minder CO2-uitstoot.

Beste vloerisolatie advies

Vloerisolatie kruipruimte

Wilt u een lagere energierekening, een meer energieneutraal huis, minder kans op vocht en schimmel en een snelle terugverdientijd? Vraag dan vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan bij B&G Adviesgroep. Omdat de Nederlandse overheid iedere investering in de richting van een energieneutraal huis stimuleert, met het oog op gasvrij wonen vanaf 2050, hebben zij een subsidie in het leven geroepen. Tijdens ons adviesgesprek vertellen wij u hier graag meer over.

Wat is de beste vloerisolatie voor uw kruipruimte? We leggen verschillende offertes van specialisten naast elkaar, om uiteindelijk voor de meest aantrekkelijke offerte voor vloerisolatie te gaan. Tijdens ons vloerisolatie advies krijgt u alle benodigde informatie over prijzen en extra kosten voor vloerisolatie en geven we u vloerisolatie advies op maat. Of u nu een betonvloer of een houten vloer wilt isoleren vanuit de kruipruimte, na ons adviesgesprek weet u wat de beste keuze is!

Uw partner in verduurzaming