fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Thermografisch onderzoek

Het zou natuurlijk ontzettend vervelend zijn, als na het isoleren van uw huis blijkt dat er iets niet goed gegaan is. Dat er ergens nog koudebruggen zitten of warmteverlies merkbaar is. Vervelend voor uw energierekening, voor het milieu en voor de gewenste resultaten. Een thermografisch onderzoek helpt eventuele onvolkomenheden aan het licht te brengen.

Thermografisch onderzoek

Wat is een warmtescan van de woning?

Thermografisch onderzoek, ofwel een warmtescan van de woning, is een soort nacontrole van de aangebrachte isolatie. De warmtescan zullen we bij u thuis maken. Tijdens het thermografisch onderzoek wordt een infraroodfoto van de woning gemaakt. Op deze warmtefoto van uw huis zijn eventuele temperatuurverschillen direct zichtbaar. Ook ziet u op dit warmtebeeld of er sprake is van warmteverlies in de woning. Met andere woorden, is de isolatie overal goed aangebracht, ontbreekt er ergens isolatie, zijn er naden en kieren, is er warmteverlies in de woning en op welke punten is er nog verbetering mogelijk? Wanneer er duidelijk warmteverlies in huis te meten is, hoeft er niet langer gegist te worden waar het warmtelek zich bevindt, maar kan het direct hersteld worden.

Een warmtescan van de woning wordt met een speciale warmtescancamera gemaakt. De zogenaamde microbolometer in de camera wordt opgewarmd door de infrarode warmtestraling in huis. De verschillende temperaturen die de microbolometer meet, zet de camera om in elektrische spanning die als verschillende kleuren op het warmtebeeld weergegeven worden. Blauw staat voor kou en rood staat voor warmte. Blauw wil alleen niet automatisch zeggen dat op dat punt warmteverlies in huis gemeten wordt. Eerst moeten de verschillende kleuren nog voor de eigenschappen van de bouwmaterialen gecorrigeerd worden. Een deskundige op het gebied van thermografisch onderzoek kan een warmtefoto van uw huis uitstekend interpreteren.

Een warmtescan bij u thuis maken

Een warmtescan van uw woning is ook een handig startpunt als u al eens isolatie in de woning aan hebt laten brengen maar benieuwd bent of het nog beter kan. Profiteert u nu al van optimale isolatie of kan het nog beter en duurzamer? B&G Adviesgroep brengt u graag in contact met specialisten die een warmtescan bij u thuis kunnen maken. Wij helpen u als onafhankelijke duurzaamheidsadviseur bij verduurzaming in de breedste zin van het woord door verschillende offertes naast elkaar te leggen.

Houd er wel rekening mee dat warmteverlies in uw woning het beste gemeten kan worden als het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur minimaal 10 graden Celsius is en als neerslag of felle zonnestralen het warmtebeeld van de woning niet kunnen verstoren.

Uw partner in verduurzaming