fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Wordt uw woning snel koud? Dan zou het heel goed mogelijk zijn dat u nog geen spouwmuurisolatie heeft. Bij een ongeïsoleerde spouw geven de muren kou af. Dat merkt u niet alleen aan de temperatuur en het comfort in huis, maar ook aan uw energierekening. Uw stookkosten zullen namelijk stijgen. Na het isoleren van de spouwmuur is dat verleden tijd.

Wat houdt spouwisolatie in?

De spouwmuur isoleren betekent dat de holle ruimte (spouw) tussen de binnen- en buitenmuur van het huis gevuld wordt met isolatie. Een spouw isoleren kan op verschillende manieren, onder andere met HR+++ parels, isolatieschuim en minerale wol. Na het isoleren van de spouwmuur zal het binnen warmer zijn in de winter en koeler in de zomer en zult u eveneens merken dat de spouwmuurisolatie voor een geluiddempend effect zorgt.

Huizen die voor 1920 gebouwd zijn, hebben bijna nooit een spouwconstructie. Huizen die tussen 1920 en 1974 gebouwd zijn, hebben meestal wel een spouwconstructie maar geen spouwisolatie. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 4 huizen die voor 1974 gebouwd zijn nog geen spouwmuurisolatie. De spouwmuur isoleren zorgt direct voor een kostenbesparing, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Minder stoken is namelijk goed voor het milieu. Bovendien stijgt de waarde van uw woning en verbetert het energielabel door spouwisolatie. De isolatiewaarde van de spouwmuur is direct een heel stuk beter nadat u de spouwmuur heeft laten isoleren!

Gedegen spouwmuurisolatie advies

Spouwmuurisolatie

Muurisolatie heeft een korte terugverdientijd, maar kan alleen door een specialist uitgevoerd worden. Wij zetten graag samen met u alle voor- en nadelen van muurisolatie op een rijtje, vergelijken de prijzen van verschillende partijen die uw spouwmuur kunnen isoleren door offertes aan te vragen en wijzen u op mogelijke extra kosten waar u rekening mee moet houden. Dankzij professioneel spouwmuurisolatie advies van B&G Adviesgroep weet u direct waar u aan toe bent.

De Nederlandse overheid stimuleert woningeigenaren om in muurisolatie en andere vormen van isolatie te investeren. Als u spouwisolatie combineert met een andere vorm van isolatie, heeft u recht op subsidie. Na het isoleren van de spouwmuur kunt u tot 20% van de kosten terugkrijgen in de vorm van subsidie. Als onafhankelijke duurzaamheidsadviseur kunnen wij u ook hier alles over vertellen.

B&G Adviesgroep helpt u bij verduurzaming in de breedste zin van het woord. Het houdt bij ons niet op na het aanvragen van de offerte, we controleren ook de uitvoering van de oplevering en bieden de mogelijkheid tot collectief inkopen. Hiervoor heeft u één aanspreekpunt. Kwaliteit en gemak gegarandeerd! Vraag direct een gratis adviesgesprek aan.

Uw partner in verduurzaming