fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Schuin dak isolatie

Wilt u besparen op uw stookkosten? En heeft u op dit moment nog geen dakisolatie? Dan is schuin dak isolatie een goed idee. Via uw dak gaat namelijk heel wat energie verloren, en daardoor geniet u van minder wooncomfort in huis. Een hellend of schuin dak isoleren kan aan de binnenzijde of buitenzijde.

Schuin dak isoleren aan de binnenzijde?

Een pannendak isoleren aan de buitenzijde is een lastige klus, omdat het dak dan hoger wordt. Goten en andere zaken zullen dan ook aangepast moeten worden. Het pannendak isoleren aan de buitenzijde is vaak wel effectiever omdat de schuin dak isolatie in dat geval zonder onderbrekingen gelegd kan worden en er daardoor geen risico op koudebruggen is. Het isolatiemateriaal kan direct onder de dakpannen aangebracht worden. Omdat hiervoor eerst de complete dakbedekking verwijderd moet worden, is deze manier om een schuin dak te isoleren een duurdere optie. Bij nieuwbouw is dit niet geval. U kunt het schuin dak dan eenvoudig isoleren aan de buitenkant, zonder eerst de dakpannen of panlatten te hoeven verwijderen.

Er wordt daarom meestal besloten om een schuin dak te isoleren aan de binnenzijde, via de zolder. Het nadeel hiervan is wel dat u ruimte verliest aan de binnenzijde van uw schuin dak. Isoleren kan met spijkerflensdekens, kant-en-klare isolatieplaten of folie-isolatie. Dit isolatiemateriaal wordt van binnenuit tegen het dakbeschot aangebracht. Isolatiewol (glaswol, steenwol, minerale wol) bijvoorbeeld is ideaal om een schuin dak mee te isoleren omdat het gemakkelijk tussen de balken geklemd kan worden. Vervolgens wordt er een laag isolatiefolie overheen geplaatst, waarna het geheel netjes afgewerkt kan worden. Spijkerflensdekens kunnen eenvoudig aan de houten balken bevestigd worden.

Professioneel advies

B&G Adviesgroep is er voor u als u een zadeldak of schuin dak wilt isoleren. We kijken samen of isoleren tussen de balken mogelijk is, met welke kosten u rekening moet houden voor de isolatie van een schuin dak, welke offerte de meest scherpe prijzen heeft en eventuele andere zaken waar u rekening mee moet houden bij schuin dak isolatie.

Houd naast de thermische isolatie bijvoorbeeld rekening met de geluidsisolatie. Zeker wanneer de ruimte direct onder het hellend dak na het isoleren gebruikt gaat worden als slaapkamer of werkruimte. Let er verder op dat er genoeg ruimte is tussen de gordingen voor het isolatiemateriaal van uw keuze. Met sommige materialen moet u dik isoleren om de gewenste isolatiewaarde te bereiken. Als oplossing kan isolatiewol dan bijvoorbeeld gecombineerd worden met PIR-renovatieplaten. B&G Adviesgroep beantwoordt graag uw vragen. Na ons adviesgesprek bent u een heel stuk wijzer!

Uw partner in verduurzaming