fbpx
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Subsidieregeling isoleren: wat is mogelijk bij u?

maandag 7 december 2020

Een woning isoleren, is daar nu nog subsidie voor beschikbaar of zijn er andere financiële tegemoetkomingen waar u op kunt rekenen? Voor veel mensen is dit lang niet helemaal duidelijk. Vaak zorgt juist deze onduidelijkheid ervoor dat mensen de investering in woningisolatie uitstellen.

Dit is zonde, want uw woning isoleren levert u toch een leuke besparing op de energierekening. Daarnaast kunt u genieten van een hoger wooncomfort, wat zeker ook wat waard is. Het is daarom zeker de moeite waard om eens dieper in de subsidies en financiële tegemoetkomingen te duiken.

Bent u benieuwd naar de isolatie subsidies in uw regio? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze adviseurs en bekijk gelijk wat u kunt verduurzamen aan uw woning.

Landelijke regelingen met betrekking tot woningisolatie

Vóór het jaar 2011 waren er standaard landelijke subsidies waar u recht op had wanneer u uw woning wilde geen isoleren. Sindsdien zijn de subsidies veranderd en elk jaar wordt er opnieuw bekeken wat er mogelijk is als het gaat om landelijke regelingen voor woningisolatie. Op https://www.isolatie-subsidies.nl/ kunt u altijd een actueel overzicht vinden van de landelijke regelingen. Een belangrijke regeling, die toch wel zorgt voor een aardig bedrag aan besparing, is de regeling van het lage btw-tarief. U betaalt een btw-tarief van 9 procent.

Gemeentelijke regelingen voor woningisolatie

Er zijn niet alleen landelijke regelingen waar u mogelijk uw voordeel mee kunt doen. In veel gemeenten zijn er ook speciale subsidies en financiële tegemoetkomingen waar u gebruik van kunt maken. Zo zijn er veel Nederlandse gemeenten die zogenaamde ‘groene leningen’ aanbieden tegen een lage rente, in bepaalde gevallen is er de optie voor een groene hypotheek en ook de subsidie voor verhuurders zien we vaker terugkomen.

Wilt u de woning gaan isoleren? Dan is het altijd de moeite waard om bij uw gemeente te informeren naar de regelingen waar u gebruik van kunt maken. In bepaalde gevallen kunt u deze informatie terugvinden op de website van de gemeente waarin de woning staat.

Kies altijd voor een eerlijk advies

Een woning laten isoleren is altijd een goede keuze. Het wooncomfort verbetert sterk en u merkt duidelijk een positief verschil op de energierekening. Wel spreekt het voor zich dat u precies wilt weten wat de mogelijkheden zijn. De isolatiemogelijkheden zijn niet voor elke woning gelijk. B&G Adviesgroep is er om u te informeren en te adviseren over woningisolatie. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden op basis van uw specifieke woning. Bent u benieuwd? Vraag dan nu een adviesgesprek aan bij B&G Adviesgroep.

Uw partner in verduurzaming