fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

De 5 meest gestelde vragen over buitengevelisolatie

maandag 16 november 2020

Buitengevelisolatie valt onder de beste methoden voor warmte-isolatie. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor een professionele buitengevelisolatie. Wel is het zo dat hier vaak nog wat onduidelijkheden over zijn, bijvoorbeeld over de subsidie. B&G Adviesgroep beantwoordt de 5 meest gestelde vragen over buitengevelisolatie. Heeft u specifieke vragen voor uw situatie? Neem dan contact met ons op!

1. Heb ik recht op subsidie voor buitengevelisolatie?

Sinds 2 september 2019 is het mogelijk om voor de isolatie van een koophuis een subsidie aan te vragen. Ook voor VvE’s, Vereniging van Eigenaren, is dit mogelijk. Van 1 juni 2020 tot en met 31 december 2020 geldt er een verhoogd subsidiebedrag. Buitengevelisolaties die ná 1 juni 2020 zijn of worden uitgevoerd hebben recht op deze verhoogde subsidie.

2. Welk isolatiemateriaal wordt toegepast bij een buitengevelisolatie?

Een buitengevelisolatie is niet standaard. Er kan worden gekozen voor toepassing van diverse materialen. De buitengevel kan geïsoleerd worden met spuitkurk, crepi of steenstrips. Zeker voor het zicht zitten er belangrijke verschillen tussen deze varianten. Voor een moderne uitstraling zijn spuitkurk en crepi het best, terwijl steenstrips ideaal zijn voor de klassieke look.

3.Wat kost een buitengevelisolatie?

Er zijn meerdere manieren mogelijk voor het isoleren van de buitengevel, zoals wij hierboven hebben vermeld. Elk isolatiemateriaal komt met een eigen prijskaartje. Kies u bijvoorbeeld voor spuitkurk, dan ligt de gemiddelde prijs rond de 70 euro per vierkante meter. De duurste optie is de buitengevelisolatie met steenstrips, waarbij u moet rekenen op een bedrag van gemiddeld 150 euro per vierkante meter. Een crepi buitengevelisolatie valt qua prijs precies tussen deze varianten in.

4. Wanneer moet een buitengevelisolatie uitgevoerd worden?

Het is goed om rekening te houden met het seizoen voor de uitvoering van de buitengevelisolatie. Een stabiel klimaat is wenselijk. Dit betekent dat u het best kunt kiezen voor een rustige klimaatperiode in de lente of in de herfst. In de winter is het klimaat vaak de koud en guur, terwijl het in de zomer snel te warm is.

5. Waarom is een buitengevelisolatie interessant?

Er zijn meerdere voordelen te noemen van buitengevelisolatie. Zo kunt u vochtproblemen en schimmels verminderen en wordt het wooncomfort verhoogd. Uw woning krijgt een nieuwe uitstraling zonder dat er sloopwerk voor nodig is. Door de nieuwe uitstraling en de isolatie wordt de woning meer waard. De subsidie zorgt ervoor dat het nu extra aantrekkelijk is om een buitengevelisolatie uit te laten voeren.

Tijd voor een adviesgesprek?

Wilt u meer weten over de buitengevelisolatie en de voordelen ervan? Wij informeren en adviseren u graag. U bent bij B&G Adviesgroep van harte welkom voor een eerste adviesgesprek.

Uw partner in verduurzaming