fbpx
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Jaren 30 woning isoleren: dit zijn uw opties!

dinsdag 1 december 2020

Een jaren 30 woning isoleren is een goed idee wanneer dit nog niet gebeurd is. Wilt u een woning uit de jaren 30 gaan kopen, dan is het aan te raden om goed te laten controleren in hoeverre de woning al geïsoleerd is. Een deel van de woningen uit deze periode is nog niet geïsoleerd en dan is het eigenlijk altijd aan te raden om dit direct te laten doen. Het kan u namelijk veel voordelen opleveren. Het wooncomfort zal aanzienlijk verhogen, terwijl de energierekening juist verlaagd wordt.

Bent u benieuwd naar de isolatie en verwarmingsmogelijkheden van een jaren 30 woning? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze adviseurs.

Is spouwmuurisolatie mogelijk bij een jaren 30 woning?

Er zijn natuurlijk verschillende soorten woningen uit de jaren 30 te vinden. Voor de ene woning geldt dat het goed mogelijk is om de spouwmuur te isoleren, terwijl dit bij andere huizen uit deze periode geen optie is. Om een spouwmuurisolatie uit te kunnen voeren is het belangrijk dat de totale muurdikte meer dan 25 centimeter bedraagt. Is dit het geval? Dan kan de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur worden opgevuld. Wanneer spouwmuurisolatie mogelijk is, dan is het zeker aan te raden om dit te laten uitvoeren. Hiermee voorkomt u namelijk vochtdoorslag en kan er een constante isolatiewaarde worden gegarandeerd.

Is er geen spouwmuur aanwezig? Dan zijn er nog diverse mogelijkheden om de gevel te isoleren of aan de binnenkant isolatie aan te brengen.

Dak van de woning uit de jaren 30 isoleren

Oudere woningen, zoals woningen uit de jaren 30, hebben vaak geen dakisolatie. Het dak is bij de bouw van de woning niet geïsoleerd en lang niet elke woningeigenaar laat deze vorm van isolatie uitvoeren. Toch gaat er veel warmte verloren via het dak, waardoor het ook verstandig is om het dak te laten isoleren. In vrijwel alle gevallen is dakisolatie mogelijk bij een jaren 30 woning.

Isoleren van de vloer van een jaren 30 woning

Er kan zeker ook veel warmte verloren gaan via de vloer. Daarnaast kan er vocht vanuit de vloer uw woning in komen en dit zorgt voor problemen. Vloerisolatie is niet in alle woningen uit de jaren 30 mogelijk. Om de vloer te kunnen isoleren moet de kruipruimte minimaal 45 centimeter diep zijn en, in het geval van een houten vloer in de woning, moet hier nog 10 centimeter bij worden opgeteld. Is de kruipruimte minder dan 35 centimeter diep? Dan kan er geen vloerisolatie worden uitgevoerd. Bodemisolatie is dan wel mogelijk en zeker aan te raden.

Wij adviseren u graag over de isolatie van de woning

Er zijn natuurlijk meer zaken waar u aan kunt denken bij het isoleren van een woning uit de jaren 30. B&G Adviesgroep adviseert u graag over het isoleren van uw woning uit de jaren 30. Neem gerust contact met ons op.

Uw partner in verduurzaming