fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Isoleer de kruipruimte en bespaar op uw energiekosten!

woensdag 21 oktober 2020

De kruipruimte isoleren levert u een mooie besparing op de energiekosten op. Steeds meer woningen in Nederland worden goed geïsoleerd, maar hierbij wordt vaak wel de kruipruimte vergeten. Zonde, want juist hier is ook veel winst te behalen. Kruipruimtelucht wordt voortdurend aangezogen, doordat het niet mogelijk is om vloeren volledig luchtdicht te maken.

De kruipruimtelucht bevat vocht welke in uw woning komt, dat moet worden afgevoerd door de ventilatie. Deze energie kunt u besparen door de kruipruimte te isoleren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw kruipruimte te isoleren? Plan een gratis adviesgesprek.

De werking tussen de woning en de kruipruimte

Onder de meeste woningen in ons land bevindt zich een gat. De aardbodem is zichtbaar en er zit veel vocht in dit gat, ook wel de kruipruimte. Het vocht komt uit de kruipruimte de woning in. In bepaalde gevallen komt er ook radongas mee, dat afkomstig is uit de aardbodem. U kunt dan ook last hebben van nare geuren in huis. De kruipruimte stuurt niet alleen vocht naar uw woning, maar onttrekt ook warmte aan uw woning.

Er gaat dus warmte verloren via de vloer. Dit betekent dat u op twee manieren kunt besparen op energie door de kruipruimte te isoleren. U voorkomt dat er vocht in uw woning terecht komt, dat moet worden afgevoerd, en u voorkomt dat er warmteverlies ontstaat.

Een goede isolatie van de kruipruimte

Het is aan te raden om de kruipruimte te isoleren. Dit isoleren dient op de juiste wijze te gebeuren, zodat warmte in de woning wordt gehouden en vocht wordt geblokkeerd voordat het in uw woning terecht komt. Gaat u de kruipruimte isoleren? Dan is het belangrijk om op de juiste wijze te handelen, zeker met het oog op het bereiken van de doelstellingen. U kunt alleen vocht effectief blokkeren en warmte in de woning houden wanneer de kruipruimte wordt geïsoleerd aan de bovenzijde, dus tegen de vloer van de woning aan. Isolatie aan de bodemkant van de kruipruimte zorgt niet voor het gewenste effect. 

Advies met betrekking tot kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie levert u een forse energiebesparing op. Het is daarmee een duurzame keuze. Wilt u meer weten over het isoleren van uw kruipruimte? Vraag dan nu een adviesgesprek aan bij de B&G Adviesgroep.

Uw partner in verduurzaming