fbpx
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Isolatie jaren 80 woning kan veel beter

dinsdag 9 februari 2021

Veel woningen uit de jaren 80 zijn onvoldoende geïsoleerd. Eigenaren van deze woningen hebben te maken met onnodig warmteverlies uit het huis. Dit zorgt niet alleen voor een lager wooncomfort en een minder behaaglijk binnenklimaat, maar het zorgt zeker ook voor een verhoging van de energiekosten. Woont u in een jaren 80 woning en wilt u dit voorkomen? Het is dan goed om de woning uit de jaren 80 goed te laten isoleren.

Een goede isolatie van de woning zorgt ervoor dat koudebruggen verdwijnen, dat vocht geen kans meer krijgt en dat de warmte langer in uw woning blijft. Benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning uit de jaren 80 te isoleren? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan via onze website!

Hoe kan een jaren 80 woning worden geïsoleerd?

Een woning uit de jaren 80 kan op meerdere manieren worden geïsoleerd. De meest bekende vorm is de spouwmuur- en/of gevelisolatie. Wanneer de muren van de woning niet goed zijn geïsoleerd, dan zal hier veel warmteverlies zijn. Door de gevel te voorzien van isolatie of de spouwmuur op te vullen blijft de warmte beter binnenshuis. Daarnaast worden ook vloerisolaties en dakisolaties vaak uitgevoerd aan jaren 80 woningen. Huizen die gebouwd zijn in de jaren 80 hebben in veel gevallen een isolatie die minimaal is, waardoor de isolatie niet zo goed is als de isolatie van nieuwere woningen. Dit geldt zeker voor de isolatie van het dak en de gevel. Het is daarom in veel gevallen verstandig om het dak en de gevel (opnieuw) te laten isoleren.

In veel gevallen ontbreekt de vloerisolatie

Woningen uit de jaren 80 hebben dus vaak een minimale isolatie van de gevel en het dak, maar een vloerisolatie ontbreekt in de meeste gevallen volledig. Wanneer er geen vloerisolatie aanwezig is, dan komt de kou van buiten via de vloer uw woning binnen. Is er ook geen isolatie aanwezig in de kruipruimte van de woning? Dan gaat hier niet alleen veel warmte verloren, maar krijgt vocht vanuit de kruipruimte ook de kans om uw woning in te trekken. Wanneer er geen kruipruimte- en bodemisolatie aanwezig is, dan is het zeker aan te raden om dit aan te laten brengen door een ervaren bedrijf.

Voorkom problemen in de woning

Heeft u een jaren 80 woning die onvoldoende is geïsoleerd of wilt u een woning uit deze periode kopen die onvoldoende geïsoleerd is? Dan is het goed om op korte termijn een goede isolatie te laten aanbrengen. Er zijn hiervoor ook verschillende subsidiemogelijkheden. U zorgt dan voor een behaaglijker wooncomfort en een lagere energierekening. Daarnaast kunt u ook voorkomen dat u in de woning last krijgt van nare geuren door schimmels, die ontstaan door vocht in de woning. Het is belangrijk dat de specifieke vorm van isolatie goed wordt aangepast op de betreffende jaren 80 woning.

Laat u goed adviseren over het isoleren van de woning

Wilt u een jaren 80 woning isoleren en wilt u weten wat de meest verstandige opties zijn voor uw woning? B&G Adviesgroep staat voor u klaar om u te informeren en te adviseren. Wilt u meer weten? Vraag dan nu een adviesgesprek aan bij B&G Adviesgroep.

Uw partner in verduurzaming