fbpx
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Krijg inzicht in uw isolatie met een thermografiescan

donderdag 14 januari 2021

Een thermografiescan is ideaal om toe te passen wanneer u inzicht wilt verkrijgen in de isolatie van uw woning. Veel mensen denken dat hun woning optimaal geïsoleerd is, maar ontdekken door middel van een thermografiescan dat de woning helemaal niet zo goed geïsoleerd is. De thermografiescan wordt ook wel de warmtescan genoemd. Er worden warmtefoto’s van de woning gemaakt, waardoor goed kan worden vastgesteld op welke plekken er warmte ontsnapt uit de woning.

Wilt u een thermografiescan laten uitvoeren van uw woning? Vraag deze dan aan via ons contactformulier! Wij komen dan zo snel mogelijk bij u langs.

Verschillende soorten thermografiescans

Thermografiescans zijn in de basis allemaal bedoeld om aan te tonen hoeveel warmte er uit een woning ontsnapt. Wel is het zo dat er verschillende varianten zijn. Zo kunt u kiezen voor een uitgebreide thermografiescan, ook wel een uitgebreide warmtebeeldrapportage genoemd. Daarnaast is een zogenaamde quickscan mogelijk, waarbij eigenlijk een eerste indruk wordt gegeven van het warmteverlies.

Voor een gedetailleerde rapportage heeft u een uitgebreide thermografiescan nodig. Een thermografiescan kan alleen betrouwbaar worden uitgevoerd wanneer de buitentemperatuur minimaal 10 graden Celsius verschilt van de binnentemperatuur.

Wat kan er worden vastgesteld met een thermografiescan?

Wanneer u kiest voor een uitgebreide thermografiescan, dan krijgt u een helder beeld van diverse gebreken die vaak met het blote oog niet te zien zijn. Bouwgebreken en lekkages kunnen worden opgespoord, evenals een incorrecte detaillering. Daarnaast kan er worden vastgesteld of er op bepaalde plaatsen isolatie ontbreekt en of er sprake is van de aanwezigheid van koudebruggen. Is de isolatie uitgezakt of vochtig geraakt? Dan kan de thermografiescan dit (vaak) aantonen.

Besparen na een thermografiescan

Wanneer u een thermografiescan uit laat voeren, weet u precies wat u kunt verbeteren om uw woning energiezuiniger te maken. Het optimaliseren van de isolatie van uw woning levert u een flinke energiebesparing op. Wilt u een thermografiescan uit laten voeren en heeft u behoefte aan een persoonlijk advies? B&G Adviesgroep staat voor u klaar. U kunt direct een afspraak maken voor een gesprek.

Uw partner in verduurzaming