fbpx
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Hoe wordt een dak veilig gereinigd?

maandag 1 februari 2021

Zitten uw dakpannen vol met mos of hebben ze een groene aanslag? Dan is het tijd om uw dag te laten reinigen! Binnen enkele uren heeft u weer een fris en stralend dak welke weer jaren meekan! Bent u op zoek naar een offerte voor het reinigen van uw dak? Neem dan contact met ons op en wij komen graag bij u langs.

Het reinigen van een dak dient altijd op een veilige wijze te gebeuren. Daarnaast is het ook belangrijk dat het op de juiste wijze aan wordt gepakt. U wilt zeker zijn dat het dak effectief gereinigd wordt en ook niet binnen korte tijd al weer compleet vervuild is. Vuil zorgt er immers voor dat uw dak sneller slijtage gaat vertonen, waardoor de levensduur wordt verkort en het risico op hoge onderhoud- en reparatiekosten wordt verhoogd.

Diverse soorten vuil op het dak

Daken worden dagelijks blootgesteld aan de meest uiteenlopende invloeden. Het Nederlandse klimaat is zeer wisselvallig, waardoor het weer een behoorlijke invloed op het dak heeft. Daarnaast komen er verschillende soorten vuil op het dak terecht, zoals bladeren in de herfst, die gaan rotten op het dak als ze er niet snel genoeg van af waaien. Er komen veel verschillende soorten vuil voor op het dak. Onder de meest voorkomende bevuiling op het dak vinden we:

  • Zwarte aanslag: ook wel atmosferische vervuiling genoemd
  • Groene aanslag: door algen en groene proppen mos

Veilige en effectief het dak reinigen

Het reinigen van het dak kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo wordt er vaker gekozen voor het toepassen van heet water, dat op de dakbedekking wordt gespoten onder hoge druk. Door deze effectieve methode om het dak te reinigen te combineren met een laag schuim ontstaat er een mooi resultaat. Na deze voorbehandeling kan er worden gereinigd onder hoge druk, waarbij al het vuil los komt van het dak. Het losgekomen vuil wordt verwijderd, waarna het dak er weer als nieuw uitziet.

U kunt er ook voor kiezen om na het reinigen uw dakpannen te laten voorzien van een coating. Zo vergroot u nog meer de levensduur. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden in een adviesgesprek.

Waarom is het reinigen van het dak belangrijk?

Daken worden vuil. Dit houdt u niet tegen. Vuil dat zich op het dak verzamelt gaat op den duur voor problemen zorgen. Algen en mossen kunnen gaan invreten op de dakpannen en voor de aanwezigheid van mossen kan er sneller vorstschade optreden. De dakbedekking zal sneller verkleuren als er langdurig vuil op blijft liggen. Daarnaast neemt ook het risico op lekkages toe. Het is daarom altijd belangrijk om tijdig te zorgen voor een effectieve dak reiniging. Het is aan de raden om uw dak iedere 5 jaar te laten reinigen.

Advies over dak reiniging

Is het dak van uw woning vervuild geraakt en wilt u het effectief laten reinigen? Laat u dan goed adviseren en besteed de werkzaamheden uit aan een professioneel bedrijf. Zo bent u zeker van een maximaal resultaat. Vraag direct een adviesgesprek aan bij B&G Adviesgroep. Wij informeren en adviseren u graag.

Uw partner in verduurzaming