fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

De 3 beste soorten spouwmuurisolatie voor uw huis

maandag 2 november 2020

De spouwmuurisolatie is vaak één van de eerste vormen van isolatie die als eerste wordt aangepakt voor woningisolatie. Bij spouwmuurisolatie wordt er een isolerend materiaal aangebracht in de holle ruimte, ook wel de spouw genoemd, tussen de binnenmuur en de buitenmuur van het huis. De spouwconstructie is gebruikt bij de bouw van bijna alle Nederlandse huizen vanaf 1920 tot aan het jaar 1974. Echter, hierbij werd de spouw leeg gelaten, waardoor er dus geen sprake van isolatie was. Inmiddels is ongeveer 75 procent van al deze woningen geïsoleerd door middel van spouwmuurisolatie.

Om maximaal resultaat te halen uit de spouwmuurisolatie is het belangrijk om de juiste techniek toe te passen.

Drie verschillende soorten spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie gaat het standaard om het aanbrengen van isolatie in de holle ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Toch is niet elke spouwmuurisolatie hetzelfde. Er kan namelijk gebruik worden gemaakt van verschillende soorten isolerende materialen voor in de spouw. Er kan worden gekozen voor het toevoegen van:

  • HR+++ parels
  • Isolatieschuim
  • Minerale wol

Waarom zou u kiezen voor een spouwmuurisolatie?

Een spouwmuurisolatie levert u veel interessante voordelen op. Uw woning kan na de spouwmuurisolatie worden voorzien van een positiever energielabel, waardoor direct de woningwaarde stijgt. Uiteraard stijgt ook het wooncomfort. De woning blijft in de zomer koeler en in de winter warmer. Dit levert een mooie energiebesparing op. De terugverdientijd van de investering in een spouwmuurisolatie is dan ook kort. Een ander belangrijk voordeel van spouwmuurisolatie is dat geluiden worden gedempt, waardoor u meer rust ervaart in huis.

Heeft u interesse in een spouwmuurisolatie?

Het is belangrijk om met de spouwmuurisolatie de hoogste isolatiewaarde voor uw woning te behalen. Dit kan alleen wanneer de juiste isolatietechniek toe wordt gepast. Niet ieder isolatiemateriaal is voor elke woning geschikt. Daarbij kennen de verschillen materialen ook verschillende voordelen én nadelen.

Het is belangrijk om de spouwmuurisolatie aan te passen op uw specifieke woning. Wij adviseren u graag over de juiste spouwmuurisolatie. Vraag direct een adviesgesprek aan bij B&G Adviesgroep.

Uw partner in verduurzaming