fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Kruipruimte isolatie

Een kruipruimte onder uw huis is handig wanneer u nog eens bij het leidingwerk moet zijn. Maar wist u dat uw kruipruimte er ook voor zorgt dat er veel warmte in huis verloren gaat? De kruipruimte is verantwoordelijk voor zo’n 10% van het warmteverlies in huis. Warmte die u dus eigenlijk voor niets betaalt! Dat is niet alleen erg jammer voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu want er wordt daardoor onnodig extra CO2 uitgestoten. B&G Adviesgroep geeft u daarom graag advies over een duurzame oplossing in de vorm van kruipruimte isolatie.

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isoleren: de mogelijkheden

Een kruipruimte zonder isolatie zorgt voor een hogere energierekening én een koude vloer. Doordat koude lucht vanuit de kruipruimte zonder problemen onder tegen uw vloer kan slaan, zal uw vloer koud aanvoelen. U begrijpt dat als u vloerverwarming heeft, u daardoor extra hard moet stoken om de vloer warm te krijgen. En dan trekt die warme lucht ook nog eens naar beneden, terwijl die eigenlijk de woning in zou moeten gaan. De kruipruimte wordt onnodig opgewarmd en het huis blijft te koud. Door de kruipruimte te isoleren, brengt u een isolerende laag aan die de warmte lucht boven houdt en de koude lucht uit de kruipruimte beneden laat.

Er zijn verschillende manieren om de kruipruimte te isoleren. We maken daarbij onderscheid tussen bodemisolatie en vloerisolatie in de kruipruimte. Kiest u voor vloerisolatie, dan kunt u bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren met pur en gaat u voor bodemisolatie, dan kunt u bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren met folie of voor kruipruimte isolatie chips kiezen. Welke manier voor uw kruipruimte het meest geschikt is, is vooral afhankelijk van de hoogte en mate van toegankelijkheid van de kruipruimte. Bij een kruipruimte waar u nauwelijks of niet kunt staan (< 35 cm hoog) of die moeilijk begaanbaar is, is bodemisolatie de beste optie. Bij vloerisolatie wordt tegen het plafond van de kruipruimte isolatie aangebracht. Het gevolg: u zit er weer warm en comfortabel bij en uw gasverbruik daalt!

Kruipruimte isoleren? Advies

Kruipruimte isolatie

Wilt u uw kruipkelder isoleren en heeft u al vloerverwarming? Bij een kruipruimte zonder vloerverwarming is het advies om te isoleren met een isolatiewaarde (Rc) van minimaal 3,5. Bij een kruipruimte met vloerverwarming is het advies minstens 5 Rc. Zit er al isolatie in de kruipruimte, bijvoorbeeld tegen uw betonvloer, maar met een matige Rc? Ook dan kan uw kruipruimte isoleren ons advies zijn. Extra kruipruimte isolatie zorgt voor minder kans op vocht en schimmel en een meer energieneutraal huis.

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kunnen wij u er alles over vertellen. We gaan op zoek naar de meest gunstige offerte, vergelijken prijzen en extra kosten met elkaar en bespreken mogelijke resultaten. Na ons kruipruimte advies weet u precies wat voor isoleren de beste optie is!

Uw partner in verduurzaming