fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Infrarood verwarming

Met een gasloze toekomst in het vooruitzicht, worden er heel wat innovatieve ideeën geïntroduceerd. Infrarood verwarming is er daar één van. Infrarood is niets nieuws. De zon verwarmt de aarde met infraroodstraling. Straling is iets dat we met het blote oog niet zien, maar wel voelen. Verwarmen met infrarood is dus vergelijkbaar als het verwarmen door de zon. Daarnaast is infrarood verwarming 30 tot 40% energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen.

Uw huis verwarmen met stroom: hoe werkt dat?

B&G Adviesgroep biedt diverse infraroodpanelen. Onze panelen zijn geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes en werken individueel of als één aangesloten systeem. De panelen die wij aanbieden beschikken over een techniek die op een geavanceerde wijze stroom omzet in infraroodstraling. Hierdoor ontstaat C-straling. Deze C-straling heeft de functie dat het ‘massa’ verwarmt en niet de lucht. Alle objecten in de ruimte met gewicht, worden verwarmd. Geleidelijk aan geven deze objecten hun warmte weer af aan de omgeving en zo ontstaat er een aangenaam binnenklimaat.

In tegenstelling tot luchtverwarming waar de warme lucht naar boven stijgt, zorgt infrarood verwarming voor een gelijkwaardige warmteverdeling. Er vindt geen lucht (stof) verplaatsing plaats, wat voordelig is voor mensen met allergieën. Straling klinkt voor veel mensen eng. Er zijn echter verschillende soorten straling en infraroodstraling is bewezen volkomen veilig te zijn en heeft zelfs een heilzame werking op onze gezondheid. Verwarmen met infrarood is kostenefficiënter, duurzamer, gezonder en voelt comfortabeler aan dan andere manieren van verwarmen. Met deze manier van verwarmen streven wij, B&G Adviesgroep, samen met u naar een beter klimaat.

Meer informatie over energiezuinige elektrische verwarming

Greeniuz infrarood verwarming

Bent u al even op zoek naar zuinige elektrische verwarming? Uw huis verwarmen zonder gas, mét stroom, is al binnen een dag mogelijk. De installatie van deze energiezuinige elektrische verwarming is al binnen een dag te realiseren. Onze panelen zijn eenvoudig op het bestaande elektriciteitsnetwerk aan te sluiten.

Infrarood, een slimme stap richting een huis verwarmen zonder gas! U begrijpt dat wij als onafhankelijke duurzaamheidsadviseur wel warm worden van infrarood verwarming. B&G Adviesgroep berekent graag voor u hoeveel energie u kunt besparen door over te stappen op duurzame infrarood verwarming. Van het aanvragen van de offerte tot het controleren van de uitvoering, denken wij graag met u mee. Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Uw partner in verduurzaming