fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Gevelreiniging

Ieder huis of bedrijfspand wordt na verloop van tijd vies door het weer. Gevelreiniging is het schoonmaken van de buitenmuren, het verwijderen van vervuiling en aanslag op de gevel. Dat zorgt niet alleen voor een goede eerste indruk bij gasten en klanten, maar is ook een belangrijke manier van onderhoud. De staat van de gevel blijft langer goed en de waarde van uw pand wordt hoger!

Waarom de gevel reinigen belangrijk is

Gevelreiniging zorgt niet alleen voor een nette, frisse uitstraling maar ook voor een langere levensduur van de gevel. De kans op scheuren in de gevel of vochtplekken in huis wordt verkleind. Bij gevelreiniging is het wel belangrijk dat de juiste reinigingsmethode toegepast wordt, zodat er geen risico is op gevelschade, en dat de juiste specialistische reinigingsmiddelen gebruikt worden om uw gevel te reinigen.

Het blijft echter niet alleen bij de gevel reinigen. Ook impregneren en voegen is nodig. Door de gevel na het reinigen te impregneren, wordt de gevel vochtafstotend. Het impregneermiddel dringt door in het gesteente, waar het uithardt. Daarnaast zorgt de beschermende laag ervoor dat vuil zich in de toekomst minder gemakkelijk aan de gevel kan hechten. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het langer duurt voordat u de gevel opnieuw moet laten reinigen. En het opnieuw voegen of herstellen van voegwerk voorkomt eveneens ernstige schade aan uw buitenmuur. De gevel reinigen, impregneren en voegen wordt daarom vaak gecombineerd. Voegdelen die gebarsten zijn of loszitten repareren, voorkomt verdere aantasting van de gevel.

De beste methode om de muur te reinigen

Gevelreiniging

Afhankelijk van het type buitenmuur en het soort vervuiling is een bepaalde reinigingsmethode de beste. Elke methode heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. De muur reinigen met stoom (industriële gevelreiniging of hogedrukreiniging) is een manier waar geen chemische middelen aan te pas komen. Door op deze manier de buitenmuur te reinigen, kan het afvalwater gewoon de natuur in spoelen, omdat er geen milieubelastende of vervuilende middelen in het water zitten. Deze methode kan echter alleen bij lichte vervuiling toegepast worden, zoals bij mos, algen of resten klimop.

Het zandstralen van de gevel is veel krachtiger, waardoor ook hardnekkig vuil verwijderd kan worden. Deze manier van reinigen wordt ook gebruikt om een buitenmuur weer zijn originele kleur terug te geven. Het zandstralen van de gevel kan ook helpen om graffiti te verwijderen van de muur. Het reinigen dient in ieder geval door een specialist te gebeuren die precies weet welke methode de juiste is.

Vraag ons om advies

De gevel laten reinigen, impregneren en voegen zorgt ervoor dat uw gevel nog jarenlang meegaat. B&G Adviesgroep kan voor u de prijzen van verschillende specialisten in gevelreiniging met elkaar vergelijken, de extra kosten voor impregneren en voegen op een rijtje zetten en zo bij de beste offerte uitkomen. Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Gevelreiniging

Uw partner in verduurzaming