fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Ontbreekt het in uw woning aan muurisolatie? Dan kunt u spouwmuurisolatie aan laten brengen. Tenzij uw huis geen spouw heeft natuurlijk, zoals bij jaren ’30 woningen vaak het geval is, of alleen een spouw die smaller dan 4 cm is of vol cementresten zit. Verdiep u dan eens in de mogelijkheden van gevelisolatie. Door de gevel te isoleren trekt u uw woning als het ware een lekker warme winterjas aan die alle warmte in huis houdt.

Gevel isoleren: de voordelen

Gevelisolatie is vaak duurder dan spouwmuurisolatie. Daar staat tegenover dat het bij gevelisolatie aan de buitenkant mogelijk is om een dikkere laag isolatie aan te brengen en uw buitenmuren ook meteen in een nieuw jasje te steken. En dat is weer een waardevermeerdering van uw huis. Bij een eventuele toekomstige verkoop heeft u de investering zo weer terugverdiend. Maar het allerbelangrijkste: u verdient uw investering nu al terug doordat uw gasverbruik minder hoog is. En misschien had uw buitenmuur toch al groot onderhoud nodig, waardoor u twee vliegen in één klap vangt!

De gevel isoleren betekent dat er een laag isolerende gevelbekleding op de buitenmuur geplakt wordt. Door het isoleren wordt de buitenmuur dus dikker. Zeker omdat de buitenmuur na het aanbrengen van de gevelisolatie met steenstrips, stucwerk (sierpleister), cementplaten, kunststof of hout afgewerkt wordt. Bij het aanbrengen van de gevelisolatie aan de buitenkant worden de oude buitenmuren zoveel mogelijk nagebootst. Steenstrips zijn er bijvoorbeeld in allerlei kleuren, soorten en maten. Kozijnen kunnen over het algemeen gewoon blijven zitten, ondanks de extra gevelisolatie. Dunne steenstrips zijn er speciaal om de isolatie goed op de kozijnen aan te laten sluiten. Gevelisolatie afwerken met steenstrips is wel iets prijziger. U kunt er zelfs voor kiezen om de huidige buitengevel te slopen, de gevelisolatie tegen de binnenmuur aan te brengen en een nieuwe buitengevel terug te plaatsen. Het voordeel: uw buitenmuur wordt niet veel dikker.

Waar moet u op letten als u uw buitenmuur wilt isoleren?

De buitengevel isoleren is niet zomaar altijd toegestaan. Bij bijvoorbeeld monumentale panden en beschermde stadsgezichten, maar ook bij rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen is het verstandig om eerst na te gaan of gevelisolatie toegestaan is. Sowieso heeft u altijd een vergunning nodig van de gemeente om de gevel te isoleren, omdat uw gevel er na het plaatsen van de isolerende gevelbekleding iets anders uitziet. Mag u bij de achter- en zijkant van uw woning wel de gevel isoleren maar aan de voorzijde niet? Laat de voorgevel dan aan de binnenkant isoleren.
Wilt u uw woning en gevel op de meest energieneutrale manier isoleren? Met gevelisolatie bereikt u een hogere Rc (isolatiewaarde) dan met spouwmuurisolatie. U kunt zelfs nog overwegen om spouwmuurisolatie te combineren met gevelisolatie aan de buitenkant. Voor dezelfde isolatiewaarde hoeft u dan minder dikke gevelisolatie te plaatsen en zijn aanpassingen aan kozijnen en dakranden gemakkelijker uit te voeren. Daardoor is ook het verschil met uw buren minder groot.

Gevelisolatie

Maatwerk gevelisolatie advies

Wat uw voorkeur ook heeft, B&G Adviesgroep geeft u graag gevelisolatie advies. We vergelijken partijen, prijzen en extra kosten om uw buitenmuur te isoleren met elkaar en adviseren over de meest aantrekkelijke offerte. Maak direct een afspraak voor ons vrijblijvende gevelisolatie advies!

Uw partner in verduurzaming