fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Gevel impregneren

Een gevel vol mossen en algen is niet alleen minder fraai om te zien, het is vaak ook een signaal dat er een onderliggend vochtprobleem is. En wat te denken van de scheuren die ontstaan zijn doordat het vocht tijdens vriesweer uitzet en daardoor vorstschade veroorzaakt? Uw gevel impregneren voorkomt dit soort problemen en verlengt de levensduur van uw gevel aanzienlijk.

Muur impregneren: zo werkt het

Wanneer u de gevel laat impregneren, ook wel hydrofoberen van de gevel genoemd, wordt er een speciale waterafstotende vloeistof op de buitenmuur aangebracht. Deze dringt helemaal door tot in de poriën van de stenen. De waterafstotende laag die zo ontstaat, geeft doorslaand vocht en weersinvloeden geen kans meer en verkleint de kans dat vuil, waaronder ook algen en mossen, zich aan de muur hechten. Uw muur is na het impregneren jarenlang beschermd. Het eventuele vuil dat toch op de buitenmuur achterblijft, kunt u eenvoudig verwijderen.

De gevel impregneren begint vaak met de buitengevel reinigen. Als het nodig is, is het namelijk zeker aan te raden het reinigen niet over te slaan. Een schone buitenmuur impregneren is effectiever en heeft langer effect dan een muur impregneren zonder eerst de buitengevel te reinigen. U dient natuurlijk wel rekening te houden met extra kosten als u eerst de buitengevel laat reinigen en dan pas de gevel laat impregneren.

Advies over het hydrofoberen van de gevel

De buitenmuur impregneren brengt even wat kosten met zich mee, maar geeft hier ook vele voordelen voor terug. Een waardevolle én duurzame investering dus en een meerwaarde voor uw woning. Wanneer u uw vochtige muur wilt impregneren, denken wij dan ook graag met u. B&G Adviesgroep helpt u als onafhankelijke duurzaamheidsadviseur bij verduurzaming in de breedste zin van het woord.

Laat uw muur niet zomaar door de eerste de beste impregneren, want als het niet goed gebeurt, kunt u over een aantal jaar weer van voren af aan beginnen. B&G Adviesgroep geeft u graag professioneel advies over het hydrofoberen van uw gevel of beton. We maken een offerte op maat, vergelijken de prijzen die verschillende aanbieders vragen om een muur te impregneren tegen vocht en de eventuele extra kosten die reinigen met zich meebrengt. Daarnaast vertellen we u uitgebreid over de mogelijkheden voor subsidie als u minstens twee energiebesparende maatregelen neemt. U kunt dan tot maar liefst 20% van de kosten van uw investering terugkrijgen! Vraag direct een gratis adviesgesprek aan.

Uw partner in verduurzaming