fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Endoscopisch onderzoek

Wanneer u overweegt om uw spouwmuren te laten isoleren, kan het een idee zijn om te starten met een endoscopisch onderzoek. Tijdens een endoscopisch onderzoek met een spouwmuur camera worden de muren van binnen beoordeeld op hun conditie en de aanwezigheid van zogenaamde spouwankers. Na het laten uitvoeren van een endoscopisch onderzoek kan met zekerheid gezegd worden of het mogelijk is om uw spouwmuren te isoleren, welke manier dan het beste is of dat de spouwmuren eerst schoongemaakt dienen te worden.

Endoscopisch onderzoek

Waarom de spouwmuur met een camera onderzoeken een goed idee is

Een spouwmuur inspectie met een camera laat eventuele belemmeringen in de spouwmuur aan het licht komen. Dat is belangrijk, want als er bijvoorbeeld ‘cementbaarden’ of andere afwijkingen in de spouwmuur aanwezig zijn, kan dat tot vochtdoorslag leiden. Cementbaarden zijn het gevolg van slordig afgewerkt metselwerk. Door het bruggetje van cementresten dat ontstaan is tussen de binnenspouw en de buitenspouw werkt de isolatie minder goed. Door de koudebrug verdwijnt warmte naar buiten. Bovendien zorgen de cementresten voor gaten in het isolatiemateriaal, waardoor de gewenste isolatiewaarde niet behaald kan worden. Ook ander bouwafval, zoals hout of steen, of doorgestorte vloeren zijn een belemmering voor een optimale isolatie. Door een spouwmuur met een camera te betreden, kunnen deze belemmeringen vroegtijdig ontdekt worden.

Hoe gaat een spouw camera te werk?

Tijdens het endoscopisch onderzoek van de spouw kijkt een camera via kleine gaatjes in de gevel naar binnen. Hiervoor wordt om de meter een klein gat in de gevel geboord, waar een buigzame draad met een spouw camera aan het uiteinde door naar binnen kan. Op een monitor kan bekeken worden wat de spouw camera ziet. De spouwmuur endoscoop meet de breedte van de spouw, spoort eventuele vervuiling op en kan kijken hoeveel spouwankers er per m2 aanwezig zijn. Voor het na-isoleren moet het ook duidelijk zijn of de gevel dampopen is en of het voegwerk nog in goede staat is. Een endoscopisch onderzoek in de spouwmuur zorgt ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan of extra kosten naberekend krijgt voor zaken die een spouwmuur camera al eerder had kunnen ontdekken.

Uw spouwmuur met een endoscoop inspecteren is dus zeker aan te raden voordat u spouwmuurisolatie aanbrengt. B&G Adviesgroep kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden en de te verwachten extra kosten. We leggen offertes van verschillende partijen naast elkaar en komen zo tot een duurzaam advies.

Uw partner in verduurzaming