fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Dakreiniging

U denkt misschien niet direct aan dakreiniging als u duurzame stappen wilt nemen voor uw huis. Maar ook het ontmossen van daken is een duurzame keuze die vele voordelen met zich meebrengt.

Waarom de dakpannen reinigen?

Dakreiniging

Het dak reinigen brengt zoals gezegd vele voordelen met zich mee. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje. Allereerst zorgt dakreiniging er natuurlijk voor dat uw huis er weer schoon en fris uitziet. Een nette eerste indruk dus en een meerwaarde voor uw woning of bedrijfspand.
Periodiek de dakpannen reinigen zorgt er verder voor dat de kans op verstopping van de dakgoten kleiner is. Als dakgoten namelijk verstopt raken met mos, bladeren en vuil kan het regenwater niet goed weg, wat de kans op een lekkage vergroot of het losgaan van de voegen van de buitenmuur. Door de vuile laag worden de dakpannen ook eerder poreus. Tijdig reinigen voorkomt dat er op korte termijn nieuwe dakpannen gekocht moeten worden, want dat zou een dure kostenpost zijn! Na de dakreiniging is uw dak weer voor langere tijd beschermd tegen weersinvloeden.

Bij bedrijfspanden met beplating op het dak wordt de levensduur van de beplating aanzienlijk verlengd als het dak reinigen een taak is die periodiek uitgevoerd wordt. Onnodige reparatiekosten worden voorkomen en mocht het pand een keer verkocht moeten worden, dan zorgt het ontmossen van de daken zeker voor een hogere verkoopwaarde.

Laat uw dak reinigen door een specialist

Dakpannen reinigen en het ontmossen van daken is specialistisch werk. Het ene dak kunt u reinigen onder hoge druk met heet water, bij een ander dak zou dat juist tot beschadigingen leiden. Leipannen en shingles bijvoorbeeld moeten juist heel voorzichtig en onder lage druk gereinigd worden. Bovendien werkt u altijd op hoogte als u een dak gaat schoonmaken. Ook dat brengt risico’s met zich mee, niet alleen voor u maar ook voor het dak. Het is daarom verstandig om een dak te laten reinigen door een specialist. Daarbij heeft u de keuze uit het gehele dak laten schoonmaken of slechts een gedeelte van het dak schoonmaken van mos.

Een echte professional zal de dakpannen niet alleen reinigen maar ook coaten. Afhankelijk van de conditie van het dak, het type beplating of dakpannen wordt er een bepaalde manier van behandelen en coaten gekozen. Coaten noemen we ook wel impregneren. Er wordt dan een beschermende laag aangebracht die ervoor zorgt dat vuil zich minder goed aan het dak kan hechten. De laag werkt bovendien vochtafstotend.

Advies op maat

Wilt u meer informatie over de kosten van dakpannen reinigen en coaten? Wilt u graag scherpe prijzen voor dakreiniging in combinatie met gevelreiniging? Of zoekt u een partner die samen met u de offerte en de kleine lettertjes goed doorneemt? B&G Adviesgroep is er voor u.

Dakreiniging

Uw partner in verduurzaming