fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Dakreiniging en gevelreiniging

Voor het onderhoud van uw woning, een langere levensduur van uw dak en gevel en een schone, nette uitstraling van uw huis of bedrijfspand is het aan te raden het dak en de gevels periodiek te laten reinigen. Een specialist in dak- en gevelreiniging zorgt dat dit kundig gebeurt. Het tijdig laten reinigen van het dak en de gevels is een duurzame keuze, omdat daarmee voorkomen wordt dat er chemische middelen ingezet moeten worden om hardnekkig vuil te verwijderen, dat het dak eerder vervangen moet worden door permanente schade of dat u last krijgt van vochtproblemen in huis.

Deskundige dakreiniging

Het ontmossen van daken en het laten reinigen en coaten van dakpannen verkleint de kans op verstopping van de dakgoten, met alle gevolgen van dien. Als mos, vuil en bladeren zich in de dakgoten ophopen, kan het regenwater niet meer weg en zoekt het zijn weg naar binnen. En op een lekkage binnen zit u natuurlijk niet te wachten! De vuile laag zorgt er ook voor dat de dakpannen eerder poreus worden de voegen van de buitenmuren eerder loslaten.

Een specialist kan voor u het dak reinigen op een manier die bij het type dakbedekking en de mate van vervuiling past. U weet dan zeker dat het in één keer goed gebeurt en dat uw dak geen risico op beschadiging loopt. De specialist kan het dak voor u ook meteen impregneren. De beschermende laag die tijdens het coaten aangebracht wordt, is vochtafstotend en vuilwerend.

Professionele gevelreiniging

Dakreiniging en gevelreiniging

Houd uw gevel langer in goede staat door vervuiling en aanslag tijdig te laten verwijderen. Uw buitenmuren staan iedere dag in weer en wind dus hebben veel te verduren. Het risico op scheuren en vochtproblemen wordt kleiner als u de gevels eens in de zoveel tijd laat reinigen. Er zijn verschillende manieren en middelen om dat te doen. Dat kan met stoom gebeuren, als het om lichte vervuiling gaat, door te zandstralen of door het gebruik van chemische middelen.

Wanneer u uw gevels toch laat reinigen, denk er dan ook over na of impregneren en voegen van toegevoegde waarde zou kunnen zijn. De beschermende laag die impregneren achterlaat, houdt vuil en vocht langer tegen, waardoor gevelreiniging voorlopig van uw to-do-lijstje gestreept kan worden. En door beschadigde voegen te repareren, wordt uw gevel niet verder aangetast door regen en andere weersinvloeden.

Onafhankelijke duurzaamheidsadviseur

B&G Adviesgroep is uw onafhankelijke duurzaamheidsadviseur. Wij helpen u bij verduurzaming in de breedste zin van het woord en kunnen u alles vertellen over dak- en gevelreiniging, de kosten die u kunt verwachten en de eventuele mogelijkheid voor subsidie. Hiervoor heeft u één aanspreekpunt. Vraag direct een gratis adviesgesprek aan.

Uw partner in verduurzaming