fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Dakisolatie

Als we naar het warmteverlies in huis kijken, is het dak het punt waar de meeste warmte verloren kan gaan. Kan gaan, want dakisolatie is de manier om dit tegen te gaan. Uw dak isoleren zorgt ervoor dat de kou niet langer door het dak uw huis binnen kan dringen en dat de warmte niet naar buiten verdwijnt. Een duurzame investering dus!

Uw dak isoleren: een rendabele investering

Wist u dat gemiddeld maar liefst 30-40% van de warmte in huis verloren gaat via het dak als er geen dakisolatie aanwezig is? Warmte stijgt namelijk naar het hoogste punt in huis. Uw dak isoleren betekent dus dat u aanzienlijk minder energie hoeft te stoken, waardoor uw maandlasten flink zullen verminderen. Die besparing kan oplopen tot wel 30% of honderden euro’s per jaar. En het wooncomfort in huis verbetert er ook van! Bovendien is het milieu erbij gebaat, omdat er minder CO2 wordt uitgestoten, en wordt de woningwaarde van uw huis hoger. Een win-win-win-situatie dus.

Bij nieuwbouwwoningen wordt dakisolatie direct meegenomen in het totaalplaatje, maar bij woningen die voor 1992 gebouwd zijn, is het in de meeste gevallen een ander verhaal. Woningen die voor 1975 gebouwd zijn, hebben meestal helemaal geen dakisolatie. Woningen die tussen 1975 en 1992 gebouwd zijn, hebben vaak een matige isolatielaag. En ook al zit er al wat dakisolatie, dan kan het alsnog een slim idee zijn om voor na-isolatie van uw dak te gaan, als de dakisolatie op dit moment maar een heel dun laagje is. Want dakisolatie kunt u zien als een dekentje over uw woning, en een warme deken is een stuk comfortabeler dan een dun lakentje.

Dakisolatie binnenzijde of buitenkant?

Wanneer u uw dak gaat isoleren, heeft u de keuze uit dakisolatie aan de binnenzijde of aan de buitenkant. Dakisolatie wordt aan de buitenkant tussen het dakbeschot en de dakpannen aangebracht. Daarnaast is het nog een optie om de vloer van de zolderverdieping te isoleren.
Naast de keuze voor dakisolatie aan de binnenzijde of dakisolatie aan de buitenkant heeft u ook nog eens de keuze uit verschillende materialen. Denk aan dakisolatie in de vorm van folie, glaswol, steenwol, HR+++ parels, cellulose isolatie of isolatiedekens. Welk materiaal u ook kiest, dakisolatie is in alle gevallen een goede investering. U verdient de investering gemiddeld in zo’n 6 jaar terug.

Professioneel dakisolatie advies

Wij geven u graag gedegen dakisolatie advies over de beste keuze voor uw woning. Aan welke kosten moet u denken als u een dak wilt laten isoleren? Zit er verschil in de prijzen voor dakisolatie van een schuin of een plat dak? Door verschillende offertes voor u aan te vragen, krijgt u hier een goed overzicht van.

Tijdens ons dakisolatie advies vertellen we u ook meer over de mogelijkheden voor subsidie als u minstens twee energiebesparende maatregelen neemt. Neem vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken voor dakisolatie advies.

Uw partner in verduurzaming