fbpx

 

 

Samen naar duurzaam

Gratis Adviesgesprek
  • Gratis adviesgesprek
  • Één aanspreekpunt
  • Collectieve inkoop
  • Professionele partners

Bodemisolatie in de kruipruimte

Bodemisolatie

Vindt u uw vloer koud aanvoelen? Is uw energierekening aan de hoge kant? Grote kans dat u (nog) geen bodemisolatie heeft! Wanneer er geen bodemisolatie in de kruipruimte aanwezig is, heeft koude lucht er vrij spel. Door de bodem van uw kruipruimte te isoleren, verhelpt u dit probleem. Het wooncomfort in huis zal verbeteren en uw energierekening zal dalen.

Wanneer is het raadzaam de bodem te isoleren?

Uw kruipruimte is geventileerd. De koude luchtstroom die uw woning binnenkomt, zal tegen de onderkant van de vloer slaan. Hierdoor gaat de kostbare warme lucht verloren waarmee u uw woning aan het verwarmen bent. En dat gaat om minsten 10% van de warmte! U voorkomt dit door de bodem te isoleren. Bodemisolatie zorgt er namelijk voor dat de kou niet langer tegen het plafond van uw kruipruimte kan slaan. Hierdoor zal uw vloer direct warmer aanvoelen en blijft de warmte in de woning. En dat is nog op meerdere vlakken fijn, want u hoeft ook minder te stoken als er minder warmte verloren gaat en daardoor daalt uw energierekening én uw CO2-uitstoot. Vandaar dat wij bij B&G Adviesgroep bodemisolatie regelmatig als advies geven.

Maar waarom bodemisolatie in plaats van vloerisolatie in de kruipruimte? Soms is het niet mogelijk om vloerisolatie in de kruipruimte toe te passen, simpelweg omdat uw kruipruimte niet hoog genoeg is of moeilijk toegankelijk is. Bodemisolatie is dan een uitstekend alternatief. Vaak worden dan parels of chips gebruikt die eenvoudig in de ruimte te spuiten zijn. Bodemisolatie is daardoor vrijwel altijd mogelijk, ongeacht de hoogte of toegang tot de kruipruimte.

Professioneel bodemisolatie advies

Er zijn verschillende manieren om de bodem te isoleren, denk aan bodemfolie, bodemisolatie parels, chips of isolatiedekens. Omdat (bodemisolatie)folie bijvoorbeeld weer andere eigenschappen heeft dan bodemisolatie chips, vinden wij het belangrijk deze eerst met u te bespreken, voordat u een keuze maakt voor de ene of de andere soort bodemisolatie. Ook wat betreft prijzen zitten hier uiteraard verschillen tussen. Daar kijken we graag samen met u naar tijdens een vrijblijvend informatiegesprek. Wat in ieder geval vaststaat, is dat de investering u op de langere termijn geld oplevert. Uw stookkosten dalen, de waarde van uw woning stijgt en het energielabel verbetert!

De terugverdientijd van bodemisolatie is kort. De kosten zijn eenmalig echter hoog. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid een aantrekkelijke subsidie voor woningeigenaren die investeren in isolatie. Ook hier vertellen we u graag meer over. We helpen u van A tot Z; van het aanvragen van de offerte tot het indienen van de subsidieaanvraag!

Uw partner in verduurzaming